2024. május 2. - Zsigmond

Szegedi "Képmutatók"

"Képmutatók" címmel a Szegedi Nemzeti Színház munkatársainak fotóiból nyílik kiállítás pénteken a Kisszínházban - tájékoztatta az MTI-t szerdán az intézmény kommunikációs igazgatója.
2008. február 7. csütörtök 07:40 - Hírextra

Nagy László elmondta: a "Képmutatók" színházi háttérmunkások, akik alkotótársai a mindenkori produkcióknak. Ők most előmerészkednek, és játékosan szórakoztatva bemutatják mindazt, amit az életről fotóban kifejezve gondolnak.

Megjegyezte: ritkán adódik alkalom arra, hogy azok, akik a háttérben nagyon sokat tesznek a színházért, láttathassák magukat. Mint mondta, a kiállítók között van kellékes, hangosító, világosító és egy kórustag is.

A "Képmutatók" című kiállítás, amelynek fotói részben a színházat, részben a természetet mutatják meg, a Pillantás a hídról című dráma bemutatója előtt nyílik meg - tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Rámutatott: a tárlatot a színházban egyrészt a közösségteremtés, másrészt a közönségteremtés egyik formájának tartják.

A jó színház alapja a jó közösség, ennek pedig elengedhetetlen része az önmegvalósítás. Aki megnézi a kiállítást, tehetséges embereket lát majd bemutatkozni, és érezheti, hogy a közönséget és a színházat is egyaránt szeretik- hangsúlyozta Nagy László.

Az öt fotós öt-öt képét nem tematikusan válogatták össze, hanem a minőségileg és a látvány szempontjából is a leginkább felvállalhatónak érzett alkotásokat mutatják be.

A tárlatot, amely csaknem egy hónapig látható, egy újabb, a Szegedi Kortárs Balett fennállásának huszadik évfordulójához kapcsolódó kiállítás követi majd - fűzte hozzá a kommunikációs igazgató.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását