2024. május 13. - Szervác, Imola

Győzelemmel kezdett Capello

A 16 Európa-bajnoki résztvevő labdarúgó-válogatottból 15 megkezdte közvetlen felkészülését a júniusi kontinensviadalra, egyedül az orosz csapat nem lépett pályára szerdán barátságos mérkőzésen.
2008. február 7. csütörtök 12:07 - Hírextra

Annak ellenére, hogy hat találkozón két Eb-re készülő gárda csapott össze, mégis az osztrák-svájci tornáról lemaradt Anglia került ezúttal a középpontba, mivel most debütált a kispadon Fabio Capello. Az olasz mester vezetésével a háromoroszlánosok éppen az egyik házigazda svájciakat győzték le 2-1-re a Wembleyben.

"Rendet kellett tenni a fejekben azok után, hogy Anglia lemaradt az Eb-ről. Ez meglátszott az első félidőben, amikor nagyon idegesen futballoztunk, de a második játékrészben számos lehetőséget dolgoztunk ki, ám a svájci kapus bravúrjai miatt a többségét kihasználatlanul hagytuk" - értékelte első találkozóját szövetségi kapitányként Capello, aki kiemelte, hogy védekezéssel elégedett volt, mert a riválisnak alig akadt gólhelyzete.

Kollégája, Köbi Kuhn nem volt büszke a vereségre, de elégedetten értékelte, hogy játékosai "szembe mertek nézni az angolokkal".

A többi mérkőzés közül kiemelkedett az olasz-portugál és a spanyol-francia csata. Előbbin a világbajnok Squadra Azzurra magabiztosan 3-1-re győzött, így Roberto Donadoni kapitány elégedetten nyugtázta, hogy csapata már most remek formában van, bár szerinte ez még csak a kezdet. Ezzel tovább tart a portugálok olaszok elleni rossz sorozata, hiszen 31 éve nem tudtak nyerni az itáliai gárda ellen. Utóbbi meccsen hazai pályán a spanyolok nyertek egy góllal, ugyanakkor a beszámolók szerint a vb-döntős játszott fölényben. Ennek megfelelően Raymond Domenech úgy értékelt, hogy a vereség ellenére több pozitívumot látott, mint negatívumot.

Az Eb-résztvevők további csatáin a lengyelek a cseheket győzték le 2-0-ra, míg Hollandia Horvátországban, Németország pedig Ausztriában győzött 3-0-ra, a török-svéd párharcon pedig nem született gól. Pályára lépett a címvédő görög csapat is, amely Finnországot múlta felül, ugyanakkor az egyik legrosszabb teljesítményt az Izraelben alulmaradó románok nyújtották.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását