2024. május 12. - Pongrác

Ötmillió forintot loptak az álrendőrök

Ötmillió forintot lopott el a napokban egy várpalotai lakásból két férfi; a trükkös tolvajok rendőröknek adták ki magukat és házkutatási parancsot mutattak fel az idős lakóknak - tájékoztatta a Veszprém Megyei Rendőrfő-kapitányság szóvivője szerdán az MTI
2008. február 6. szerda 16:07 - Hírextra

Dániel-Tóth Zoltán közlése szerint két férfi egyik este azzal a mesével csöngetett be egy idős várpalotai házaspárhoz, hogy ők rendőrök, akiknek házkutatást kell tartaniuk. Ezt megerősítendő felmutattak egy - természetesen hamis - házkutatási parancsot is.

A gyanútlan háziak beengedték a két embert, akik rövid ideig kutattak az egyik szobában, majd sietve távoztak - tájékoztatott a szóvivő. Megjegyezte: a lakók nem sokkal később vették észre, hogy hiányzik ötmillió forintjuk.

Dániel-Tóth Zoltán hangsúlyozta: nem kizárt, hogy a tolvajok másutt is próbálkoznak még a "házkutatásos trükkel", ezért felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrként bemutatkozóktól rendőri igazolványt kell kérni Házkutatási parancson ellenőrizzék az aláíró parancsnok nevét és a hivatalos pecsétet. Ha további kétségeik vannak - például mert semmi okot sem adtak a házkutatásra -, ne engedjék be a lakásukba az idegeneket és azonnal értesítsék a rendőrséget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását