2024. május 28. - Emil, Csanád

Megbüntették Japánt és Dél-Koreát

Az Ázsiai Kézilabda Szövetség (AHF) 1000 dollárra megbüntette a japán és a dél-koreai szövetséget, mert elindította nemzeti csapatait a januári olimpiai selejtezőn, amelyet az AHF bojkottált. A két tagország jelezte: nem fizet.
2008. február 6. szerda 11:24 - Hírextra

Az ügy előzménye, hogy a nemzetközi szövetség (IHF) decemberben bírói részrehajlás miatt megsemmisítette a korábbi férfi és női kontinentális kvalifikációs torna végeredményét, így a kuvaiti férfi és a kazah női csapat mégsem jutott pekingi kvótához. Csakhogy az AHF nem fogadta el az IHF ítéletét, hanem bojkottra szólította fel tagországait az IHF által január végére, Tokióba kiírt újabb selejtezőre, és büntetést helyezett kilátásba azon nemzeti szövetségek ellen, amelyek szerepeltetik együtteseiket.

A viadalokon - amelyeken csak két ország indult - a dél-koreai férfi és női válogatott egyformán nyert a japán gárdák ellen.

Az AHF jelezte: a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordul, ha nem tud megállapodni az IHF-fel az ázsiai olimpiai résztvevőkről. Az AHF álláspontja szerint a kuvaiti férfi és a kazah női, az IHF szerint pedig a dél-koreai férfi és női válogatott szerzett ötkarikás indulási jogot.

Az eset kihatással van a magyar női válogatott szereplésére is: Hajdu János szövetségi kapitány alakulata március 28. és 30. között Nimes-ben szerepel az olimpiai selejtezőn, az ellenfelek között van a házigazda francia, továbbá az elefántcsontparti gárda, valamint egy ázsiai csapat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását