2024. március 29. - Auguszta

Catherine Zeta-Jonesszal az egészséges szívért

Az Oscar-díjas walesi színésznő, Catherine Zeta-Jones lesz a szóvivője 2008-ban a Szív Igazsága mozgalomnak, amely a nők szívének egészségét hivatott védeni.A Szív Világszövetség lapja, a Heart Beat részletesen ismerteti a mozgalom 2008-ra tervezett progr
2008. február 6. szerda 19:20 - Hírextra

Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint a szív- és érbetegségek évente 8,6 millió nő életét követelik, vagyis ezekben a betegségekben több nő hal meg, mint AIDS, malária, tuberkulózis és valamennyi rosszindulatú daganat következtében együttesen.

"Az a tény, hogy a szív- és érrendszeri betegségek olyan sok nő életét követelik, részben annak tulajdonítható, hogy az emberek világszerte azt hiszik: a nők védettek a szívbajok ellen" - hangoztatta a Szív Világszövetség főigazgatója, Janet Voute. "A Világszövetség egy világhírű kozmetikai céggel szövetkezett, s mostantól az Elizabeth Arden nevével jelzett kozmetikumok bevételének bizonyos részét arra fordíthatjuk, hogy igyekezzünk tájékoztatni az asszonyokat a szívbetegségek veszélyeire". A hölgyek szívbetegségeinek megelőzésére vonatkozó tájékoztatás már több mint húsz országban elindult.

Az eredeti nevén Go Red for Women mozgalmat 2004-ben az Amerikai Szív Szövetség indította el, ehhez csatlakozott a Világszövetség és a többi, nemzetközi tudományos szívgyógyászszervezet is. A kezdeményezés szimbóluma a vörös ruha lett, mert ez a szín fölhívja a figyelmet a szívbetegségek veszélyeire, amelyek a hölgyeket ugyanúgy fenyegetik, mint a férfiakat.

Annak idején a legendás Lisa Minelli egy Halston tervezte vörös ruhában lépett a kifutóra és a fergeteges sikerű divatbemutató közönsége hallhatta legismertebb dalát is: "New York, New York". Ez volt az a helyszín is, ahol világsztárok jelentek meg azt tanúsítva, hogy kiállnak az amerikai Szív Igazsága program mellett.

A vörös ruhák divatbemutatója azóta minden februárban emlékeztet mindenkit arra, hogy nem csak a férfiak, hanem a nők többsége is valamilyen szív- és érrendszeri betegségben fejezi be életét. A Szív Igazsága mozgalom fővédnöke az Egyesült Államok elnökének felesége. Laura Bush lányával, Barbarával jelent meg a bemutatón. Hatalmas sikert aratott üdvözlő mondatával: "Önök azt sugallják a hölgyeknek, hogy kisebb piros ruhát viseljenek, vagyis táplálkozzanak egészségesen, mozogjanak rendszeresen és időben látogassák meg a doktort".

A vörös, piros ruhák kollekciójában nem egyetlen divattervező alkotásai jelentek meg, hanem az összes világnagyság modelljeit láthatták a jelenlévők. Halston, a múlt század hetvenes-nyolcvanas éveinek amerikai sztártervezője nem csak Lisa Minellit öltöztette, hanem az ő ruháit viseli Bianca Jagger, a színésznő Lauren Bacall vagy Elisabeth Taylor is. A ruhaköltemények tervezői között szerepelt Calvin Klein, Carolina Herrera és Oscar de la Renta is.

Az Elizabeth Arden világcég részvételét a mozgalomban az is jelzi, hogy májusban az Arden cég speciális rúzs-sorozatot indít el és egy különleges, vörös változat bevételének egy része a nemzetközi Go Red for Women mozgalmat segíti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását