2024. április 28. - Valéria

Bővülő diákkedvezmények

Februártól tovább bővül a diákigazolvánnyal igénybe vehető kedvezmények köre, s országszerte több mint 1.700 elfogadóhely kínál 5 és 50 százalék közötti kedvezményeket - közölte az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. munkatársa az MTI-vel szerdán.
2008. február 6. szerda 13:16 - Hírextra

Nagy Gabriella közleménye szerint a diákok a február első heteiben megjelenő ingyenes Diák Kalauz kiadványból tájékozódhatnak a lehetőségekről.

A 140 ezer példányban megjelenő Diák Kalauz kiadvány azokat a budapesti elfogadóhelyeket tartalmazza, ahol diákigazolvánnyal 5 és 50 százalék közötti kedvezménnyel lehet vásárolni. A több száz üzletet, éttermet, könyvesboltot, múzeumot és egyéb lehetőségeket tartalmazó füzet közel kétmillió kártyatulajdonost érint. A budapesti összesítés mellett hamarosan a nagyobb egyetemi központokban is megjelenik a helyi kedvezményeket tartalmazó könyvecske.

Magyarországon körülbelül kétmillióra tehető azok száma, akik általános iskolai, középiskolai diákként és felsőoktatási hallgatóként diákigazolvánnyal rendelkeznek. A kártyához európai mércével mérve is egyedülálló kedvezményrendszer kapcsolódik: számos kereskedelmi, kulturális és utazási kedvezmény vehető igénybe diákigazolvánnyal az egész országban.

Az igazolvány kiváltása nem kötelező, de megéri: a 8 évig érvényes közoktatási diákigazolvány ára 550 forint (alig 70 forint/év). A felsőoktatási hallgatók akár 5-6 évig is használják az 1.600 forintba kerülő diákjukat (270-320 forint/év). Ezzel szemben akár több tízezer forintos kedvezményt is igénybe vehetnek vele, vagyis az ára akár már néhány (tan)könyv, vagy mozijegy megvásárlása után megtérül.
Az elfogadóhelyek felismerését a bejáratra ragasztott "Diákigazolvány elfogadóhely" matrica, valamint a pénztárnál elhelyezett "Használd a diákod" matrica is segíti.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását