2024. április 29. - Péter

Az OVB még nem döntött a kormánykampányról

Egyelőre nem döntött az Országos Választási Bizottság (OVB) a Fidesznek arról a kéréséről, hozzon állásfoglalást: a kormány részt vehet-e a népszavazási kampányban. A testület szerda esti ülésén a tagok abban állapodtak meg, hogy keddre javaslatokat készí
2008. február 6. szerda 21:32 - Hírextra

A Fidesz beadványában állásfoglalást kért arról, hogy a kormányra is vonatkozik-e az az 1997-es alkotmánybírósági határozat, amelynek értelmében az alkotmányos szerveknek tartózkodniuk kell a kampányba való beavatkozástól.

A másfél órás szakmai, időnként politikai megjegyzésektől sem mentes vitában a Fidesz képviseletében szót kapott Répássy Róbert, aki azt hangoztatta: elfogadhatatlannak tartják a kormány - ingyenesen terjesztett, színes kiadványokban megjelenő - egyoldalú tájékoztatását a népszavazási kérdésekről.

Utalt arra is, hogy míg a kormány közpénzből kampányol, addig a kampányban részt vevő szervezetek egyáltalán nem kapnak központi forrást álláspontjuk bemutatására.

Az OVB tagjai egyelőre abban sem tudtak egyetértésre jutni; van-e egyáltalán a testületnek hatásköre az ügyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását