2020. június 5. - Fatime

Zeneletöltés vége?

Az előfizetéses zenei szolgáltatás megszüntetésére készül a Yahoo, miközben a Microsoft vételi ajánlatot tett a Sunnyvale-i központú vállalat megszerzésére. A Yahoo havidíjas szolgáltatására előfizetett felhasználói a rivális RealNetworks és Viacom tulajd
2008. február 5. kedd 06:33 - Hírextra
A korlátlan hozzáférésre előfizetett tagok fiókjait néhány hónapon belül szintén a Rhapsody oldalára költöztetik át. A Yahoo zenei szolgáltatásának megszűnését takarékossági okokkal indokolta. A vállalat múlt héten közzétett, ez évre vonatkozó gazdasági előrejelzései közepette jelentette be, hogy 14.300 alkalmazottjából 1000 főtől kíván megválni.

Az internetes szolgáltató közel három évvel ezelőtt lépett be az online zenei piacra, a versenytársakhoz viszonyított kedvezőbb áraival kívánt alternatív lehetőséget teremteni az Apple iTunes zeneboltjával szemben.

A Yahoo rendszerében a korlátozás nélküli előfizetést választók 8,99 dolláros (1600 forintos) havidíjért az interneten keresztül az előfizetési idejük végéig korlátozás nélkül hallgathatják meg a rendszerben lévő összes zeneszámot.

Jóllehet számtalan zenei és műszaki szakértő szerint az előfizetéses zenei szolgáltatások ígéretesnek tűnnek, az ehhez hasonló megoldások még nem vonzanak jelentős hallgatói tábort. Részben azért, mert a felhasználó korlátok közé van szorítva, például a személyi számítógéptől illetve a világhálótól távol nincs lehetőség a hanganyagok meghallgatására.

Ian Rogers a Yahoo video- és médiaalkalmazásokért felelős részlegének alelnöke szerint többek között azért hagytak fel az online előfizetéses szolgáltatással, mert költséges megoldani, hogy a tartalom az eszközök széles skáláján is elérhető legyen. A Rhapsody szolgáltatásai viszont egyre inkább elérhetővé válnak a mobiltelefonokon és a házi szórakoztatóelektronikai berendezéseken.

A RealNetworks különönöző zenei szolgáltatásaira a Rhapsody oldalát is beleszámítva jelenleg 2,75 millióan iratkoztak fel. a Yahoo és a RealNetworks más zenei szolgáltatókkal is együtt kíván működni, többek között a FoxyTunes nevű, internetes böngészőprogramba épülő alkalmazással, amely egyebek között zenék és dalszövegek keresésére képes. A streaming média, azaz a világhálón keresztül elérhető zenei tartalmak mellett a letölthető zene és a hirdetésekkel támogatott zenék is a fejlesztendő területek között szerepelnek. A két vállalat korábban az mp3-formátumú számok letöltését csak korlátozott számban tette lehetővé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását