2024. május 18. - Erik, Alexandra

Demján: hazánk Burundi szintjére zuhant

Demján Sándor szerint kudarcos volt az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikája, az ország vezető régiós helyéről "Burundival azonos helyre" sorolódott.
2010. március 8. hétfő 12:05 - HírExtra
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke a szervezet hétfői budapesti fórumán kiemelte: a szövetség pártsemleges, az eredmény érdekli. Demján a "Hogyan tovább Magyarország?" című gazdaságpolitikai rendezvényen a Művészetek Palotájában a VOSZ 6 pontos javaslatcsomagját ismertetve kiemelte: első lépésként versenyképes adókra van szükség.

Hozzátette, hogy szükség van társulásra és összefogásra, a termelés prioritására, piacteremtésre a magyarországi vállalkozások számára, fel kell lendíteni a hazai kis- és középvállalkozásokat, be kell vezetni az eurót, de nem minden áron.

Matolcsy György szerint három nagy fordulatra van szükség: politikaira, tényleltárra, illetve a növekedésre és a foglalkoztatás bővítésére; ha nem ez történik, az ország stagnálni fog, a "senki földjévé válik". Az Orbán-kormány volt gazdasági minisztere a fórumon úgy fogalmazott: ahhoz, hogy Magyarország sorsa jobbra forduljon, a gazdaság talpállítására, szociális piacgazdaság építésére van szükség. Matolcsy György azt mondta, az elmúlt nyolc év gazdaságpolitikája "tömegszerencsétlenséghez" vezetett: Magyarország a régió sereghajtójává vált és 6 millió szegény országa lett.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását