2024. május 7. - Gizella

Csaknem 900 ezer forintos hétvége

Átlagban 5033 dollárt (körülbelül 870 ezer forint) kell fizetniük azoknak, akik a helyszínen, Phoenixben szeretnék végigizgulni a profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, a 42. Super Bowlt.
2008. február 1. péntek 19:12 - Hírextra

Akik legális úton jutottak belépőhöz, átlagosan 700 dollárt kellett fizetniük, igaz, sokak szerint a belépő egyenlő egy nagyobb lottónyereménnyel, hiszen az összecsapásra a két csapat - a New England Patriots és a New York Giants - szurkolói a 72 ezerből 24 ezret kaptak meg, amelyeket a bérletesek között sorsoltak ki.

Aki úgy dönt, jegy nélkül vág neki a túrának, annak bizony alaposan a zsebébe kell nyúlnia, miután jelenleg nagyjából 4 ezer dollárért (692 ezer forint) árulják a belépőket a fekete piacon, ráadásul a csata napján gyakorlatilag lehetetlen megjósolni, milyen magasságokba szökik ez az ár.

A Super Bowlból - a világ legnézettebb "egynapos" sporteseményéből - mindenki a lehető legtöbbet szeretné kihozni: az amerikai belföldi repülőjáratok tarifája is nőtt, egy New York-Phoenix út január végén 775 dollárba került, míg a hétfői járatokra - a mérkőzés másnapján - 1231 dollárért (212 ezer forint) lehet utasként felkerülni. Azok a Patriots-szurkolók, akik a hibátlan mérleg hatására esetleg már a szezon közepén megvették a repülőjegyet, jócskán spórolhattak, hiszen korábban 500 dollárért is hozzájuthattak.

A szállodákban gyakorlatilag már lehetetlen szobát kapni, akinek mégis sikerülne, annak számolnia kell azzal, hogy a legtöbb "Super Bowl-ajánlatnál" legalább négy éjszakát kell eltöltenie, összesen mintegy 1100 dollárért (190 ezer forint). Autót és parkolóhelyet nagyjából 500 dollárért lehet bérelni, míg az ételre durván 700 dollárt költhetnek el a nagy mérkőzés hétvégéjén.

A találkozó előtti szórakozásra és kikapcsolódásra újabb ezer dollárt lehet kalkulálni: a golf és a kaszinózás mellett például különleges Super Bowl-partit kínál a híres amerikai rapper, a Magyarországon is koncertezett Snoop Dogg.

Vasárnap este már a stadionban is üzletelnek: a műsorfüzet 20 dollár, míg a kisebb-nagyobb emléktárgyak ára 14-től 300 dollárig terjed.

A 42. Super Bowl magyar idő szerint hétfőn, 0:15 órakor kezdődik, és a Sport TV élőben közvetíti.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását