2024. május 4. - Mónika, Flórián

A képviselők közül 383-an adták le vagyonnyilatkozatukat

Az országgyűlési képviselők közül 383-an adták le határidőre vagyonnyilatkozatukat, egy képviselői státusz Deák András (KDNP) halála, illetve a közelmúltban eredménytelenül végződött választás miatt betöltetlen, az MSZP-s Horn Gyula és Toller László csalá
2008. február 1. péntek 08:00 - Hírextra

Mint írják, az, hogy a két szocialista képviselő nem ad le vagyonnyilatkozatot, azt jelenti: képviselői tiszteletdíjban nem részesülnek és képviselői jogaikat nem gyakorolhatják, de mandátumukat ez nem érinti.

A bizottsági tájékoztatás szerint az egyes vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségekről szóló törvény értelmében ugyancsak vagyonnyilatkozatot kell benyújtania az Állami Számvevőszék elnökének, a jegybank elnökének, alelnökeinek, a monetáris tanács és a felügyelő bizottság tagjainak, a legfőbb ügyésznek és helyetteseinek, a Gazdasági Versenyhivatal elnökének és elnökhelyettesének, a Versenytanács tagjainak.

Szintén vagyonnyilatkozatot kell beadnia a Közbeszerzések Tanácsa elnökének, alelnökének és tagjainak, a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács elnökének és tagjainak, illetve az ORTT elnökének és tagjainak.

"A felsorolt tisztségviselők mindegyike határidőben eleget tett vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségének" - olvasható a mentelmi bizottság kommünikéjében. A közleményben azt is jelzik, ez összesen 55 személyt érint.

Az országgyűlési képviselők vagyonnyilatkozat-tételi határideje csütörtökön járt le, a képviselők és a tisztségviselők vagyonnyilatkozata február 1-jétől megtekinthető az Országgyűlés honlapján.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását