2024. április 25. - Márk

Lehet beszélni a pénzelvonásról

Túlterjeszkedett jogosítványain a közigazgatási hivatal vezetője, amikor törvénysértőnek tartotta, hogy a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat elnöke a Gyurcsány-kormány pénzelvonása miatti intézkedéseiről tájékoztató táblákat helyezett ki az intézmények
2008. január 31. csütörtök 15:52 - Hírextra
"Jogi köntösbe bújtatott, jogon kívüli eszközökkel élt a Regionális Közigazgatási Hivatal" - mondta az eljárásról Völner Pál, a közgyűlés korábban ügyvédként dolgozó elnöke.

A közigazgatási hivatal törvénysértőnek nevezte, amikor szeptemberben a fideszes megyei elnök utasította a megye intézményeinek igazgatóit, hogy "az épületen belül, őrzött és jól látható helyen" függesszék ki azokat a táblákat, melyen feltüntették, az adott intézményben a Gyurcsány-kormány forráselvonása miatt milyen intézkedésekre volt szükség. Felszólították Völner Pált, hogy tartózkodjon a további jogsértő magatartástól.

Az érintett 32 intézmény közül egyedüliként a tatai gimnáziumban tagadták meg a tábla kihelyezését, arra hivatkozva, hogy a hatályos törvények szerint az iskolában nem lehet politikai tevékenységet folytatni. A megye MSZP-s országgyűlési képviselői szintén tiltakoztak a táblák kihelyezése ellen.
Völner Pál (Fidesz) korábban elmondta, nem politikai plakátok, hanem tájékoztató táblák készültek, melyeken "tények és közérdekű adatok" vannak.

Az elnök rámutatott, a Regionális Közigazgatási Hivatal nem törvényességi észrevételt tett, hanem törvényességi tájékoztatót küldött az önkormányzatnak, ami egy nem létező és értelmezhetetlen jogi formula.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását