2024. április 25. - Márk

Daganatos gyerekek táboroznak Magyarországon

Közép-Kelet Európa modell értékű intézményévé válik a Bátor Tábor Alapítvány. Az alapítvány a régióban egyedülálló módon nemzetközi élményterápiás táborokat szervez daganatos, cukorbeteg és JIA betegséggel kezelt gyerekeknek.
2008. január 30. szerda 12:42 - Hírextra
2008 nyarán 6 ingyenes turnusba, összesen 400 krónikusan beteg gyereket várnak a szervezők. Az elmúlt évekhez hasonlóan 5 turnusban magyar, 1 turnusban azonban, - Közép-Kelet Európában először, - több ország beteg gyerekei vesznek részt az élményterápiás táborban.

7-13 év közötti daganatos betegséggel kezelt gyerekek érkeznek 4 országból, hogy olyan foglalkozásokon vegyenek részt, melyek kipróbálására betegségükből kifolyólag máshol nincs lehetőségük. Magyar társaikhoz hasonlóan alacsony- és magas-kötélpályán tehetik próbára bátorságukat, valamint eveznek, íjászkodnak, sportolnak, lovagolnak a legnagyobb biztonságban. Emellett kézműveskednek, zenélnek, színjátszanak, fotóznak, és még számtalan közös élményben lesz részük. A programok célja a gyermekek önbizalmának növelése, önmagukba és egymásba vetett hitük megerősítése, ezzel gyógyulásuk támogatása.

A Bátor Tábor Alapítvány által szervezett táborok szakmai színvonalát az is biztosítja, hogy a kis betegek kezelőorvosaikon keresztül tudnak jelentkezni, akik kapcsolatban állnak az egyes turnusok folyamán jelen lévő egészségügyi csapattal. A szakorvosok és ápolók a tábor teljes ideje alatt vigyáznak a gyerekek egészségére. Külön erre a célra felépített, a legkorszerűbb igényeknek eleget tevő, de ugyanakkor gyermekbarát orvosi épület segíti az egészségügyi ellátást.

A Bátor Táborban a felhőtlen jókedvről felnőtt segítők gondoskodnak, akiknek száma közel azonos a táborozó gyerekek létszámával. Minden programtartó, orvos, nővér önkéntesként vesz részt egy-egy nyári turnusban. Az alapítvány több éves tapasztalatára támaszkodva magas színvonalú képzést biztosít számukra, hogy az ő szakértelmük, támogatásuk és barátságuk igazán teljes élménnyé tegye a vidám tábori kalandokat.
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását