2024. április 24. - György

Őrizetben a rendőröket megvesztegető drogfutár

Hosszabb ideje nyomozott a rendőrség az után a fiatelember után, akit több napig tartó megfigyelést követően Jánosháza térségében, a 8-as főúton tartóztattak fel, majd kábítószerrel való visszaélés alapos gyanújával vettek őrizetbe - közölte keddi, szomba
2008. január 29. kedd 14:19 - Hírextra

Szavai szerint az ügynek csak egy "előre nem számított eseménye" volt, hogy a megfigyelt drogfutár Budapesten "közlekedési szabálysértést" követett el, s ennek kapcsán két budapesti járőr intézkedett vele szemben, akiket a férfi megvesztegetett.

A két rendőr elfogadta a felkínált 700 ezer forintot, és továbbengedte a gépkocsijában kábítószert, hamis pénzt és fegyvert szállító férfit. A rendőröket röviddel a kenőpénz elfogadása után elfogták, őrizetbe vették, büntetőeljárást indítottak ellenük, szolgálati viszonyukat pedig még aznap megszüntette Budapest rendőrfőkapitánya.

Halmosi Zsolt elmondta: a gyanúsítottat végül egy vasúti átjárónál fogták el a kommandósok, gépkocsijából 7,5 gramm kokain, egy 7,65 kaliberű Walter típusú maroklőfegyver, 19 darab hozzá való éles lőszer és 53 darab hamis húszezres bankjegy került elő.

A rendőrség ezt követően - szintén az előre megtervezett akció részeként - 16 helyen tartott házkutatást, melynek során több helyen foglaltak le kábítószert, s a kábítószer fogyasztásához használt eszközöket.

Egy Vas megyei településen szakszerűen felszerelt és kialakított vadkenderültetvényt fedeztek fel, ahol több mint öt kiló szárított, értékesítésre előkészített marihuánát és 282 tő lábon álló, szüretelés előtti vadkendert találtak. A további helyszínekről nagyobb mennyiségű marihuánát, heroint, kokaint és egy géppisztolyt foglaltak le a rendőrök.

A nyomozás jelenleg 16 személy ellen folyik, öt embert kábítószerterjesztéssel és kábítószer-termesztéssel, 11 embert pedig kábítószer-fogyasztással gyanúsítanak. Három terjesztőt - köztük az Jánosházánál elfogott 35 éves fiatalembert és budapesti felsőbb kapcsolatát - is őrizetben tartanak. Az ügyben még további elfogások, gyanúsítások is várhatók - tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását