2024. április 29. - Péter

Hat munkás halt meg Pekingben

A legújabb tájékoztatás szerint két munkás vesztette életét a pekingi olimpia központi létesítményének számító Madárfészek 2003 óta tartó építése során, összesen pedig hatan haltak meg az ötkarikás előkészületek közben.
2008. január 28. hétfő 15:52 - Hírextra
Ting Cseng-kuan (Ding Zhenkuan), a főváros munkabiztonsági hivatalának helyettes vezetője hétfői tájékoztatóján eleinte - a korábbi hivatalos állásfoglalást megerősítve - úgy nyilatkozott, hogy nem történt haláleset a stadionban. Később egy kérdésre válaszolva mégis azt mondta:
"Egy-egy baleset adódott 2006-ban és 2007-ben az arénában, melyek következtében ketten meghaltak. A felelősöket megbüntettük."

A sajtókonferencia után azzal egészítette ki korábbi kijelentését, hogy az összes helyszínt tekintve eddig hatan hunytak el.

Múlt kedden Li Ji-csung (Li Yizhong), az illetékes tárca munkabiztonságért felelős államminisztere azt állította, hogy akkor hallott először "ilyesfajta problémákról". Egy nappal korábban Szun Vej-tö (Sun Weide), az olimpia szervezőbizottságának (BOCOG) szóvivője teljesen valótlannak minősítette a londoni Sunday Times jelentését, amely szerint legkevesebb tízen meghaltak a stadion munkálatai közben, de a hatóságok eltussolták a tragédiákat.

A 91 ezer ember befogadására alkalmas létesítmény, amely a tervek szerint március végére lesz kész, a nyitó- és záróünnepségnek ad majd otthont, illetve az atlétikai versenyeket és a futballdöntőket rendezik meg ott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását