2024. április 29. - Péter

Behajtani tilos! - Fertőrákoson aláírásokat gyűjtenek

Aláírásgyűjtés indult a Fertőrákoson élő osztrákok kezdeményezésére annak érdekében, hogy a magyar-osztrák határon átvezető utakra Magyarország shengeni csatlakozása után kihelyezett behajtani tilos táblákat az osztrák oldalon távolítsák el - mondta Palko
2008. január 28. hétfő 16:51 - Hírextra
Elmondta, hogy a tiltó táblák ügyében már tárgyaltak az érintett osztrák települések vezetőivel, a magyar felvetésre azonban azt a választ kapták, hogy az utak nem az önkormányzat tulajdonában vannak, ezért nekik nincs hatáskörük a tiltás feloldására.

Palkovits János fogalmazása szerint az osztrákok a környezetszennyezést okozó nagy gépjárműforgalomtól tartanak, s arra hivatkoznak, hogy a megnövekedő átmenőforgalom településeiket sértené.

Az aláírásgyűjtésről a polgármester elmondta: eddig közel 300-an látták el kézjegyükkel a petíciót, amelyet jövő hónap közepén szándékozzák átadni az érintett osztrák települések polgármestereinek. Amennyiben a behajtani tilos táblák eltávolítására nem kerül sor, akkor Brüsszelhez fordulnak panaszukkal - mondta Fertőrákos első embere.

Kitért arra is, hogy a fertőrákosiak és a burgenlandi Fertőmeggyes (Mörbisch) lakói kényszerűségből egy meglévő, eddig mezőgazdasági célra használt földutat hoztak rendbe az autósok számára.

Ehhez kapcsolódik, hogy azt szeretnék, ha ki lehetne szélesíteni a a magyar oldalon 1990-ben megépült kerékpárutat. Ez az út ugyanis jelenlegi méretei miatt nem alkalmas az autós forgalomra.

A kerékpárutat uniós forrásból szándékoznak kiszélesíteni - mondta a polgármester. Hozzátette: ahhoz, hogy a határon átnyúló pályázatokon indulhassanak, az osztrák fél beleegyezése is szükséges.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását