2024. május 14. - Bonifác

Turisztikai beruházások

Befejezéshez közelednek a Dráva-medencében ezekben a hónapokban is jó ütemben haladó turisztikai beruházások; az 1,1 milliárd költségvetésű Dráva-projekt keretében a két szomszédos megye - Baranya és Somogy - önkormányzata, összefogásából megvalósuló 41 b
2008. január 25. péntek 07:42 - Hírextra

A programfelelősök kiemelten figyeltek arra, hogy a közbeszerzési pályázaton az önkormányzatok ajánlására kiválasztott kivitelezők a lehetőség szerint helyi vállalkozók legyenek. Ez nemcsak a helyi munkaerő foglalkoztatására adott esélyt, de a tapasztalatok alapján az elvégzett munka minőségére is jótékony hatással volt.

A Dráva-projekt keretében a barcsi kistérség 180 millió forintnyi értékkel gazdagodott. Barcson elkészült a Rinyán átívelő gyalogos híd, így a folyóparton a kikötőtől egészen a strandig vezet a sétány. A szabad strand is megújult; parkoló, pihenőhely, büfé, mosdók, öltözők készültek. Drávaszentesen a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága gyarapodott egy 300 négyzetméteres kétszintes oktatóépülettel, ahol természettudományi kiállítás kap helyet egészen különleges látnivalókkal, Babócsán a Basakertben egy új őrházat építettek, és az egykori vár sáncai felett híd ível át, amelyet a legközelebbi nárcisznapon már a nagyközönség is kipróbálhat.

A csurgói kistérségben közel 50 millió forintot költöttek a projekttervek megvalósítására. Ebből Berzencén megújult az egykori iskolaépület, ahol a tervek szerint a Dráva-medence élővilágát bemutató kiállítás, helytörténeti gyűjtemény és a Kárpát-medence aranya című tárlat kap helyet, Gyékényesen a búvárközpont területén felépült egy kiállítóhely, ahol a halászattal, a vidék növényeivel, állataival ismerkedhet meg a látogató.

A nagyatádi szoborpark bemutatóközpontja 134 millió forintból újult meg. A 400 négyzetméteres kiállítóteremben diorámák, rekonstruált élőhelyek a Dráva-mente és Belső-Somogy élővilágát mutatják be. Tavasszal padok és asztalok is kerülnek a parkba.

Nagy változáson ment át a nagyharsányi szoborpark melletti Gyimóthy-villa is. A csaknem 60 millió forintból megújuló épület egy 90 négyzetméteres új kiállítótérrel is gazdagodott, méltó környezetet biztosítva ezzel a művészeknek és alkotásaiknak.

Harkány környékén egy 100 millió forintos fejlesztést zártak le. A városban megépült egy kilátó és egy csaknem 600 négyzetméteres turistaközpont, Tésenfán turistapihenő parkolóval, szalonnasütővel, Kovácshidán pedig az országos védettségű ősmocsár növény- és állatvilágát mutathatják be egy újonnan épült bemutatóteremben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását