2024. április 24. - György

MSZP: Mondjon le a fideszes alpolgármester!

Lemondásra szólítja fel az MSZP Nógrád megyei ügyvezető alelnöke Salgótarján fideszes alpolgármesterét, aki ellen a napokban emelt vádat az ügyészség - ezt maga a szocialista alelnök jelentette be aalgótarjáni sajtótájékoztatóján csütörtökön.
2008. január 24. csütörtök 18:44 - Hírextra

A magát doktori cím használatára jogosultnak feltüntető Fenyvesi 2002-ben polgármester-, majd 2006-ban képviselő-jelöltként tévesztette meg a salgótarjáni választókat, miközben 2006 októberéig egy alapítványi középiskolában is tanított és vizsgáztatott úgy, hogy nem rendelkezik felsőfokú végzettséggel - emlékeztetett Huszár Máté.

Fenyvesi Gábor ellen a napokban emelt vádat a Salgótarjáni Városi Ügyészség öt rendbeli közokirat-hamisítás bűntette és öt rendbeli magánokirat-hamisítás vétsége miatt, mert jogtalanul használt doktori címet. A fideszes alpolgármesterre az ügyészség közlése szerint a közokirat-hamisítás miatt akár szabadságvesztés is kiszabható.

A fideszes politikus egy miskolci magánegyetemet végzett el, amely nem jogosult államilag elfogadott diploma kiadására. Közszereplőként 2001-től használt doktori címet, noha felsőfokú végzettség nélkül doktori címe sem lehet.

Huszár Máté, az MSZP politikusa bírálta, hogy Székyné Sztrémi Melinda, Salgótarján polgármestere "kitart és kiáll az áldoktor alpolgármester mellett".

A polgármesternek választania kell az etikus viselkedés, illetve a politikai, hatalmi érdekek között, és ő az utóbbit érvényesíti - mondta.

Szóvá tette azt is, hogy Salgótarján másik alpolgármestere, Eötvös Mihály "2006-ban a normális Magyarországért kampányolt, de most nem szólal meg a diplomaügyben".

Huszár Máté, az MSZP nógrádi alelnöke volt az a salgótarjáni önkormányzati képviselő, aki 2007 márciusában kirobbantotta a diplomabotrányt.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását