2024. április 29. - Péter

Megvan a legjobb vécé

Feltérképezték Magyarország vécéinek állapotát, s 100 illemhely felkeresése és értékelése után a győri Árkád üzletközpont vécéje találtatott a legjobbnak.
2008. január 24. csütörtök 16:49 - Hírextra

A vécék állapotát vizsgáló projekt kitalálói a nyilvános helyeken és vendéglátóipari egységekben található mellékhelyiségek tisztán tartásának fontosságára igyekezték felhívni a figyelmet. Kilenc hónappal ezelőtt létrehoztak egy honlapot az interneten, www.buditime.hu címen, ahol bárki kifejthette véleményét a témával kapcsolatban, illetve szavazhatott is a 2007. év legjobb vécéjére.

Az ország 100 illemhelyének állapotát egy nevét felfedni nem kívánó személy térképezte fel, akit Breki, a békának neveztek el. Breki vizsgálta a tisztaságot, a felszereltséget, az esztétikumot és a kényelmet - számolt be a részletekről Szilágyi Mihály, a buditime projekt vezetője egy csütörtöki sajtótájékoztatón az Arany János utcai metrómegálló egyik szórakozóhelyén, amely egykor nyilvános vécéként funkcionált.

Az országos vécéturné tavaly november 19-én, a vécé világnapján ért véget. A buditime honlapra felkerült illemhelyekből pontozás alapján kiválasztott 10 legjobbra és Breki 3 kedvencére 2008. január 17-ig lehetett szavazni. Ennek eredményeképpen a győri Árkád bevásárlóközpont mellett különdíjban részesült a MÁV szegedi pályaudvarának mosdója és közönségdíjat kapott a Fecske, amelyet Ági mama felügyel és tart tisztán. Pivó Ágnes, vagy ahogy magát szólítja, Ági mama a Komjádi uszoda tetején található Fecske vécésnénije, a WC Requiem című könyv szerzője.

A "verseny" nagyon sokak érdeklődését elnyerte: több, mint 47 ezren látogattak el a buditime weboldalra az elmúlt 9 hónap alatt. A szervezők remélik, hogy a díjátadóval rendhagyó társadalmi kezdeményezést indítottak el, hiszen a mosdók állapota az ország tisztaságát, igényességét is tükrözi - hangsúlyozta Pataki Judit, a projektet szponzoráló tisztítószer márka menedzsere.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását