2023. október 3. - Helga

Drogozik az elnök?

Hugo Chávez venezuelai elnök azt állította, hogy rendszeresen rágcsál kokacserjét. "Minden reggel kokalevelet rágcsálok, és nézzenek csak rám, milyen jó formában vagyok" - mondta a dél-amerikai államfő a nemzetgyűlés előtt tartott beszédében, miközben meg
2008. január 23. szerda 09:24 - Hírextra
Chávez kifejtette, hogy míg Fidel Castro rendszeresen küld neki fagylaltot a híres havannai Coppelia fagylaltozóból, Evo Morales bolíviai államfőtől kokapasztát kap ajándékba. "Önöknek is ajánlom" - tette hozzá.

Az amerikai Miami Herald napilap szerint nem egyértelmű, hogy Chávez mire utalt. Bolíviában és Peruban a bennszülöttek legálisan rágcsálhatják a kokacserje levelét, amely csillapítja az éhségérzetet és enyhe serkentőként hat, ám Venezueláben ez törvénybe ütközik. A kokapaszta pedig a kokacserje leveléből nyert kokain előállításának köztes terméke, amelynek elszívása súlyos függőséget okoz, és fogyasztását mind Bolíviában, mind Venezuelában törvény tiltja.

Egy Miamiban élő bolíviai elemző szerint, ha Chávez azt mondja, hogy kokapasztát fogyaszt, akkor ezzel elismeri, hogy illegális kábítószert használ. Ráadásul a kijelentésével azt sugallta, hogy Evo Morales, aki egyébként egy bolíviai kokatermesztő szakszervezet vezetője, kábítószert csempész neki.
Chávez bírálói, köztük egy venezuelai politológus szerint az elnök legújabb botrányos kijelentése csak újabb jele annak, hogy a politikus nincs tisztában a korlátaival, egyszerűen nem ura önmagának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását