2024. április 29. - Péter

Boldogok az Oscar-jelöltek

Nagy volt az öröm Joe Wright háborús románca, a Vágy és vezeklés stábjának háza táján, amikor az Amerikai Filmakadémia kedden nyilvánosságra hozta az Oscar-jelöltek listáját.
2008. január 23. szerda 07:56 - Hírextra

"Hihetetlen" - lelkendezett a 13 éves Saoirse Ronan, aki a legjobb női epizódszereplőként lett jelölt. "Nagyon büszke vagyok arra is, hogy ugyanezért a filmért két írt is jelöltek" - célzott Seamus McGraven operatőri Oscar-esélyére.

McGraven az első pillanatban szintén nehezen tudta feldolgozni a hallottakat: "Időbe telik majd, amíg ezt a megtiszteltetést megemésztem" - nyilatkozta. Kategóriájában egyébként olyan tapasztalt opartőrökkel együtt mérettetik meg, mint Janusz Kaminski (Szkafander és pillangó), Robert Elswit (Vérző olaj) és Roger Deakins, akit egyszerre két film, a Nem vénnek való vidék és a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford opartőri munkájáért is jelöltek az akadémia díjára. Tony Gilroy, a Michael Clayton rendezője kizárt dolognak nevezte, hogy megjelenne a február 24-re tervezett Beverly Hills-i díjkiosztón, amíg tart a hollywoodi írósztrájk. ""Húsz éve vagyok tagja az Amerikai Írók Céhének. Bármit is találnak ki, nem szeghetem meg a sztrájkot. Szerintem sokan éreznek még így" - jelentette ki a jogi drámáért kétszeresen is Oscar-jelölt rendező (legjobb rendezés, legjobb eredeti forgatókönyv), aki korábban többek között a Bourne-trilógiát jegyezte még szerzőként.

Viggo Mortensen szintén így érez: "Anyukám biztos szeretne látni a tévében, de ha tart még a sztrájk, nem megyek el" - sajnálkozott a sztár, aki az Eastern Promises (Keleti ígéretek) című produkció főszereplőjeként kaphat díjat.

"Ki fogjuk osztani az Oscar-díjakat február 24-én, és ez a fontos" - szögezte le Sid Ganis, az Amerikai Filmakadémia (AMPAS) elnöke. "A művészek olyan kollégáik előtt tisztelegnek, akik közül sokuknak ez életében csak egyszer adatik meg" - utalt az esemény súlyára.

Az AMPAS közel hatezer tagja január 30-án kapja meg a szavazólapokat, amelyeket február 17-ig kell visszaküldeniük. Az összesített voksok döntik majd el, hogy a 25 kategóriában kedden nyilvánosságra hozott jelöltek közül végül ki veheti majd át az aranyozott Oscar-szobrot.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását