2024. május 3. - Tímea, Irma

Franciaországi turnén a Száztagú Cigányzenekar

A legnagyobb presztízsű magyar zenészeknek nevezte a Száztagú Cigányzenekar tagjait a France 2 közszolgálati televízió híradója, amely kedd déli adásában háromperces riportban számolt be az együttes nagysikerű franciaországi turnéjáról.
2008. január 22. kedd 16:33 - Hírextra

Tavalyi és 2004-es turnéját követően a Száztagú Cigányzenekar idén harmadszorra lép majd fel a párizsi Théatre des Champs Elysées színpadán: április 5. és 9. között összesen hat alkalommal. A fővárosi koncerteket megelőző, január közepén indult kéthónapos, 22 fellépésből álló országos turnéjukon a France 2 beszámolója szerint minden francia városban teltház és óriási siker várja a kotta nélkül muzsikáló magyar zenészeket.

A klasszikus szimfonikus zenekarként működő együttes vezetője, Rigó Buffó Sándor a francia televíziónak elmondta: a cigányzenészek arról híresek, hogy nagyon önállóak, virtuózak, mindegyikük dirigálni szeretné a zenekart.

A riport szerint az együttes fiatalabb tagjai a régi cigányzenészekkel ellentétben mind klasszikus zenei tanulmányokat folytattak, és valamennyien művészcsaládból származnak. Ennek kapcsán Vámosi Alíz hegedűs a híradóban elmondta: az egész zenekar egy nagy család, mindenki ismeri a másik szüleit, nagyszüleit és házasságok is kötetnek a tagok között.

"Ezek a muzsikusok Magyarország legnagyobb presztízsű zenészei, 22 éve játszanak együtt. A cigányokról azt tartják, hogy hegedűvel a kezükben jöttek a világra és hogy velük született zenei tehetségük van. A Szásztagú Cigányzenekar több mint 15 éve meghódította a francia közönséget és azóta mindegyik koncertjén ugyanolyan nagy sikert arat" - zárta riportját a France 2.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását