2024. május 2. - Zsigmond

Politikai ámokfutás

"Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a pénzügyi iroda vezetője, akit a Testület demokratikus eszközökkel, 13 szavazattal jegyzőnek választott, áldozatul esett az Ön politikai ámokfutásának. Almási Ibolya 25 éve köztisztviselő, 13 évig dolgozott jegyzőként,
2008. január 20. vasárnap 18:10 - Hírextra
Mi, budaörsi képviselők, a város jövőéért aggódó polgárokként kívánunk szólni a közvéleményhez, a Budaörsön élőkhöz és Wittinghoff Tamás polgármesterhez.

Tisztelt Polgármester úr!

Budaörsön a demokráciát, és az önkormányzatiság 17 éves történetét érintő egyik legsúlyosabb politikai támadásnak és atrocitásnak lehettünk tanúi a helyi jegyzőválasztással kapcsolatban az elmúlt napokban.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy a pénzügyi iroda vezetője, akit a Testület demokratikus eszközökkel, 13 szavazattal jegyzőnek választott, áldozatul esett az Ön politikai ámokfutásának. Almási Ibolya 25 éve köztisztviselő, 13 évig dolgozott jegyzőként, 10 éve az Országos Közigazgatási Szakvizsga Bizottság tagja, szakterülete az önkormányzati igazgatás. Almási Ibolya három és fél évet dolgozott Budaörsön, politikai oldaltól függetlenül működött együtt a város képviselőivel és Önnel, múlt év szeptemberéig az Ön legnagyobb megelégedésére. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy pénzügyi osztályvezetőként az Ön támogatásával és jóváhagyásával többször célprémiumban, továbbá erkölcsi elismerésben részesült városunk által. Almási Ibolya szakmai munkáját 2003-ban Dr. Lamperth Mónika belügyminiszter asszony a Köz Szolgálatért Érdemrend ezüst fokozatával honorálta. Ön szerint valóban alkalmatlan egy ilyen szakmai kvalitásokkal rendelkező szakember a jegyzői posztra?

Tisztelt Polgármester úr!

Sajtónyilatkozataival Ön mindent megtett annak érdekében, hogy egy komoly szakmai múlttal rendelkező és felkészült pályázó, akit a Testület törvényesen megválasztott, visszavonja jegyzői pályázatát. Akaratát 2008. január 16-án sikerült véghezvinnie.
Mi, budaörsiek elvesztettünk egy kiváló, országosan elismert pénzügyi irodavezetőt, aki minden tekintetben alkalmas jegyző lehetett volna. Hiányozni fog egy barátságos, jószívű és szorgalmas szakember, aki munkáját kiválóan végezte, aki Önnek köszönhetően elveszítette a nyilvánosság előtt becsületét és szakmai hitelességét is!

A jegyző a polgármesteri hivatal vezetője, önkormányzati szakember. Köztisztviselő, aki pártatlanul, a köz érdekében kell, hogy tevékenykedjen. Nem pedig a városvezető korlátlan hatalmi igényeinek kiszolgálója, vagy bizalmi embere!

Tisztelt Polgármester úr!

Ezúton tisztelettel kérjük, Budaörs lakosainak képviseletében, hogy az Önkormányzatunk jó hírét megőrizve állítsa helyre az Ön által okozott károkat, nyilvánosan kérjen bocsánatot Almási Ibolyától! Egyúttal kijelentjük: minden törvényes eszközzel harcolni fogunk az ellen, hogy a Hivatal köztisztviselői, tisztességes, becsületes emberek ilyen megaláztatásnak ne lehessenek kitéve, mint amilyet az Irodavezető asszonynak kellett átélnie.


Fidesz-KDNP és a Budaörsi Vállalkozók Egyesülete
képviselői
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását