2024. április 20. - Tivadar

Újabb szatyorstop

Spanyolország is csatlakozik a műanyag bevásárlószatyor ellen indított nemzetközi hadjárathoz.A spanyol kormány két év alatt a felére akarja visszaszorítani az ingyenes, vékonyfalú műanyag zacskók forgalmát, 2010-től aztán a környezetvédelmi minisztérium
2008. január 18. péntek 07:33 - Hírextra

Spanyolország lakossága évente 10,5 milliárd nejlonzacskót használ el, fejenként 250 darabot. Tízből csak egy kerül hulladékhasznosító üzembe, a többi szeméttelepen vagy a természetben - például a tengerben - végzi és 100 év is eltelik, mire elbomlik.

Környezetvédők sürgetik, hogy a teljes tiltással ne várjon a kormány 2010-ig, a zacskókat gyártó vállalatok ellenben úgy vélik, a tervezett intézkedések már így is túl szigorúak.

Világszerte egyre több helyen vonják ki a forgalomból a súlyosan környezetszennyező ultravékony műanyagszatyrokat. Legutóbb - a múlt héten - a kínai, majd az ausztrál kormány jelentette be, hogy még idén lép az ügyben.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását