2024. április 19. - Emma

Jogi lépések kerékpárügyben?

Tovább harcol a postai kerékpártender körülményeinek tisztázásáért a pályázaton alulmaradt, ám évek óta a Magyar Posta beszállítójaként ismert Schwinn-Csepel Kerékpárgyár - írta a pénteki Magyar Hírlap.
2008. január 18. péntek 09:18 - Hírextra

A cég azt tervezi, hogy az adatvédelmi biztoshoz és bírósághoz fordul, miután egyre több jel mutat arra, hogy bennfentes pályázó nyerte el minden idők legnagyobb postai kerékpár-megrendelését - olvasható a cikkben.

A Schwinn-Csepel vezérigazgatója levélben fordult a Magyar Posta Zrt.-hez, kifogásolva, hogy még mindig nem olvasható a posta internetes weblapján a nyertes szerződés. Klimon Péter szerint tavaly júliustól a törvények egyértelműen arra kötelezik a közbeszerzési pályázaton részt vevő cégeket és hivatalokat, hogy a szerződéskötés után haladéktalanul hozzák nyilvánosságra internetes honlapjukon az üzlet részleteit.

A válaszadásra a postának tizenöt napja van, ennek leteltével – ha továbbra sem adják ki a nyertes pályázóval kötött szerződést – a Schwinn-Csepel az adatvédelmi biztoshoz fordul.

Klimon Péter a lapnak megerősítette: ha bizonyítást nyernek kifogásaik, és beigazolódik a pályázattal kapcsolatban a bennfentesség gyanúja, az eredmény megsemmisítését kérve bírósághoz fordulnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását