2024. április 29. - Péter

Jegesmedvék tartják lázban a németeket

Tombol a jegesmedve-eufória Németországban, miután a nürnbergi állatkert anyja által elvetett és gondozók által nevelt parányi kis bocsa immár a hatodik hetébe lépett, s a jelek szerint tökéletesen fejlődik.
2008. január 16. szerda 11:44 - Hírextra

Olyannyira, hogy szerdai hírek szerint az újabban Flocke becenévre hallgató jegesmedvebocs immár kinyitotta második - ráadásul kék - szemét is, sőt mindkettővel pislog állítólag. Ezen túlmenően - mint gondozói állítják - rendkívül bátor, s már megtette a kúszásra utaló első kísérleteket.


"Flocke rendkívül aktív" - nyilatkozta szerdán a kis bocslány főgondozója, Petra Fritz, aki - ha továbbra is így mennek a dolgok - legalább olyan híres lehet, mint amilyen Németország és a berlini állatkert eddigi kedvence, a több mint egy évvel ezelőtt született és hasonló módon felnevelt "ifjú", azaz Knut gondozója, Thomas Dörflein lett.

A nürnbergi "leányzó" súlyra is szépen, szinte óráról-órára gyarapszik, immár 2460 grammot nyom. Nürnbergben - és az egész országban - ugyanakkor tart az internetőrület, s az állatkert külön erre a célra létrehozott honlapján mindenki Flockéval szeretne "ismerkedni".

Mivel a Flocke nevet az elmúlt napokban a Knutschi után gondozói "ragasztották" rá, változatlanul tart az országos névkeresés. Ugyancsak az interneten szerda reggelig Németország minden tájáról és külföldről is 21.500 névjavaslat futott be. A legfrissebbek közül Brazíliából az Ericát és a Pinket javasolták, az Egyesült Államokból továbbra is leggyakrabban a Snowwhite-ot, Kanadából a a Snowballt, Norvégiából pedig a Stella Polarist. Szakértők szerint azonban az apró bocsnak minden bizonnyal német neve lesz.

A nürnbergi állatkert vezetői szerint a gondozók által nevelt jegesmedvebocsoknál mindig az első három hónap kritikus. Csaknem a "félidőben" immár egyre nagyobb a derűlátás arra vonatkozóan, hogy a ma még Flocke névre hallgató kis bocslány is minden tekintetben Knut nyomdokaiba léphet.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását