2024. április 25. - Márk

Educatio szakkiállítás nyílik

Ismét megnyitja kapuit pénteken az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás, a hazai felsőoktatás szokásos éves seregszemléje; a Syma Sport- és Rendezvényközpontban tartandó kétnapos kiállításon a hazai egyetemek és főiskolák mellett több száz kiállító
2008. január 16. szerda 08:39 - Hírextra

Az ingyenesen látogatható oktatási seregszemlén az érettségiző diákoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi- és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről informálódjanak.

A felsőoktatási intézményeket a hallgatói önkormányzatok képviselik, így a továbbtanulásra készülő középiskolások "gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól" kaphatnak választ kérdéseikre.

A látogatók a kiállítási standok mellett szakmai előadásokon és prezentációkon ismerkedhetnek meg az oktatási intézmények, kutatóintézetek és cégek által végzett szakmai munka jelentősebb eredményeivel, az Új Magyarország Fejlesztési Terv által nyújtott lehetőségekkel.

Az eseményen szakmai programokon és előadásokon olyan intézmények, cégek és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében.

A szakmai érdeklődők mellett a szervezők alap-, közép- és felsőfokú intézmények diákjai, szüleik és tanáraik részvételére is számítanak. A kicsiket színes programok, oktatási és készségfejlesztő eszközök, játékok, a nagyobbakat pedig filmvetítések, számítógépek várják.

Az előző évek sikere alapján a két nap során mintegy 30 ezren látogatnak majd el a rendezvényre, amely minden nap 10-17-ig tart nyitva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását