2024. március 29. - Auguszta

Döntött az ügyészség Toller ügyében

A Központi Nyomozó Főügyészség egyelőre csak arról döntött, hogy a Toller László tiszteletdíja ügyében tett feljelentés a hatáskörébe tartozik-e.
2008. január 16. szerda 17:47 - Hírextra

Fazekas Géza, az ügyészség szóvivője szerdán az MTI érdeklődésére a döntés tartalmáról arra hivatkozva nem közölt részleteket, hogy a még kedden hozott határozatról előbb a feljelentőt tájékoztatják.

Arra a kérdésre, hogy tartalmilag is megvizsgálták-e a feljelentést, Fazekas Géza megismételte: a hatáskör ügyében döntöttek.

Toller László tiszteletdíjának ügyében a DEPORT-,56 szervezet elnöke tett feljelentést. Szerdahelyi Szabolcs jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt kért eljárást azok ellen, akik felelősek azért, hogy 2007. január 31-e után is folyamatosan utalják a parlamenti képviselő tiszteletdíját és költségátalányát.

Azzal érvelt, hogy az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény alapján a képviselő minden év január elsejétől köteles vagyonnyilatkozatot tenni, ennek elmulasztása esetén tiszteletdíjban nem részesülhet, képviselői jogait nem gyakorolhatja.

Toller László felesége, Toller Tünde tett ugyan férje helyett vagyonnyilatkozatot, de az joghatályosnak nem fogadható el, mert ezt csak akkor tehette volna, ha ő az érintett gondnoka. Az ehhez szükséges eljárást azonban nem indította meg - írta még hétfői számában az Új Dunántúli Napló.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Al_Muazib
2008. január 16. 18:07
Ez aztán HÍR!. Csak éppen a tartalma hiányzik! Akkor meg mit akar az újságíró közölni?Vagy csak a lap teljen? Ezért kár neki fizetést adni,mint ahogy az ügyészség szóvivőjének is ezért a nemtájékoztatásért!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását