2024. április 19. - Emma

Kötelező tananyag a disznóetetés

Kötelező tananyaggá tette a disznóetetést egy kínai középiskola vezetése, a nebulóknak ezentúl napontra háromszor meg kell etetnie kocákat, miközben a haragos szülők gyermekeik megfelelő oktatását hiányolják.
2008. január 15. kedd 11:54 - Hírextra

A dél-kínai Hajnan (Hainan) üdülőszigetén található Csuncsang Nanlu (Chunchang Nanlu) középiskola a szegénységi segélyalapból 10 ezer jüanért (mintegy 234 ezer forintért) 36 kismalacot vásárolt - írta a Pejcsing Csenpao (Beijing Chenbao) kínai napilap.

"A sertések nevelése mellett a diákok kötelező tanórák keretében zöldségeket is termesztenek" - olvasható az újságban. Néhány szülőnek azonban nem tetszett, hogy a gyakorlati órák más tantárgyak rovására mennek.

"A sertésekért egyenként 1600 jüant (37500 forintot) kaphatnak, azaz kocánként mintegy 23 ezer forintnyi haszonra tehetnek szert, ez jó üzletnek tűnik ahhoz, hogy továbbra is disznókat neveljenek" - írta az újság az egyik szülőt idézve.

Az iskola szerint a különleges tanórák jó hatással vannak a diákok nevelésére, miközben a kínai sertéshús ára az emelkedő takarmányárak és a tavalyi PRRS (Porcine Reproductive and Respiratory Syndrome) járványban elhullott milliónyi sertés miatt az egekben járnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását