2024. május 5. - Györgyi

Bíróság előtt a prostik réme

Bíróság elé állították hétfőn az "ipswichi rémet", aki öt brit drogfüggő prostituáltat gyilkolt meg megdöbbentően rövid idő alatt 2006 végén Nagy-Britanniában.
2008. január 15. kedd 07:30 - Hírextra

Miként Hasfelmetsző Jack a 19. században, Steve Wright 49 éves targoncavezető, volt kocsmáros is öt fiatal nőt gyilkolt meg különös kegyetlenséggel és a brit kriminalisztika történetében példátlan tempóban. A meztelen holttesteket mindössze 11 nap alatt találták meg Ipswich környékén.

Az első áldozat, a 25 éves Gemma Adams teteme 2006. december 2-án került elő egy folyóból, hat nappal később a 19 éves Tania Nicol maradványait fedezték fel ugyan ott. A további három lány, a 24 éves, háromhónapos terhes Anneli Alderton, a szintén 24 esztendős Paula Clennell és az öt évvel idősebb Annette Nicholls a következő négy nap alatt került elő holtan a város körzetében.

Az öt lány mindegyike drogos volt, s függőségük miatt prostitúcióra kényszerültek.
A vádlott, egy kétszer nősült férfi, elismert golfozó következetesen tagadja, hogy a lányokat meggyilkolta volna. A hatóságoknak sejtelmük sincs az indítékot illetően.

Az utóbbi 25 év legsúlyosabb angliai bűnügye általános döbbenetet, valamint rokonszenvet keltett nemcsak a lányok, de minden prostituált iránt. A tettes felkutatására Nagy-Britannia történetének egyik legnagyobb hajtóvadászatát indították 500 rendőr mozgósításával.

A hétfőn kezdődött bírósági tárgyalás első napján megválasztották a 10 férfiból és két nőből álló esküdtszéket, majd a tárgyalást szerdára napolták el. Az eljárás előreláthatólag nyolc hétig tart.
Az ipswichi királyi törvényszék bírája figyelmeztette az esküdteket, hogy ne hagyják befolyásolni magukat a sajtó által és az interneten se próbáljanak egyénileg kutatni az üggyel kapcsolatban. A tárgyalás szerdán folytatódik a vád előterjesztésével.

Tavaly decemberben a nőügyi miniszter, Harriet Harman a prostitúció teljes körű, a svéd módszerhez hasonló betiltását szorgalmazta, ám a prostiszervezetek úgy vélik, hogy egy efféle törvény korántsem oldaná meg a problémát, inkább még kockázatosabbá tenné a prostituáltak életét.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását