2024. április 16. - Csongor

Több pénz az önkormányzatoknak?

A tavalyinál csaknem 18 milliárd forinttal több pénzről, összesen 206 milliárd forintról dönthetnek idén az úgynevezett forrásmegosztási törvény alapján, 47 százalékban a főváros, 53 százalékban pedig a kerületek közötti felosztásban - nyilatkozta a város
2008. január 14. hétfő 15:14 - Hírextra
Nyáry Krisztián elmondta, hogy a Főpolgármesteri Kabinet hétfőn áttekintette az idei forrásmegosztásra készített rendelettervezetet. Erről várhatóan február 15-én rendkívüli ülésen dönt a Fővárosi Közgyűlés. A törvényi előírásnak megfelelően a kerületeknek január 15-ig megküldik véleményezésre a javaslatot.

A rendkívüli közgyűlésen az amúgy egy fős MSZP-SZDSZ többség nem lesz meg, így a javaslatot csak ellenzéki támogatás esetén tudják elfogadni - jegyezte meg az igazgató. Hozzátette, hogy a szocialista Szaniszló Sándor már korábban jelezte, hogy külföldön lesz.

Nyáry Krisztián szerint ennek ellenére meglesz majd a szükséges szavazat a rendelet elfogadásához. A kerületek ugyanis átlagosan 8,5 százalékkal több pénzhez jutnak majd az idén. A többlettámogatás 3-14 százalék között szóródik. A kisebb mértékű támogatásban részesülők között szerepel a I-VIII-XII. kerület, a nagyobb támogatásúak között pedig a IV-V-XIII. és a XVIII. kerület. A javaslat közgyűlési tárgyalása előtt még polgármesteri értekezletet is összehív ez ügyben Demszky Gábor főpolgármester - tette hozzá.

A kommunikációs igazgató közölte, hogy jórészt a kerületek által megküldött adatok alapján állították össze a javaslatot. Érdekességként megjegyezte, mivel idén is módosult a törvény, ezért kizárólag csak február 15-én lehet meghozni a fővárosi döntést. Ha egy nappal korábban határoznának, akkor nem adnák meg a kerületeknek a véleményezésre biztosított 30 napot. Ha pedig egy nappal később döntenének, akkor meg kicsúsznának a törvényi határidőből - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását