2024. május 8. - Mihály

Kitiltani minden gyanús kerékpárost

Az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) egyetlen olyan külföldi kerékpárosnak sem kíván rajtengedélyt adni, aki doppinggyanúba keveredett.Ettore Torri, a CONI felkérésére a doppingügyek vizsgálatát vezető szakember egy rádióinterjúban hétfőn kijelentette: ez a
2008. január 14. hétfő 20:26 - Hírextra

"A CONI birtokában van 50 külföldi versenyző neve, aki kapcsolatba került olyan olasz és spanyol orvosokkal, akik ellen büntetőeljárás van folyamatban doppingszerekkel való visszaélés miatt" - mondta Torri. "Aki ezekkel az emberekkel találkozott, az feltehetően doppingolt is, tehát nincs semmi keresnivalója az olaszországi viadalokon. Azt sem tartjuk tisztességesnek, hogy míg mi nem engedtük a doppinggyanúba keveredett Danilo di Lucát elindulni a tavalyi stuttgarti világbajnokságon, addig a hasonló cipőben járó spanyol Alberto Contador és Alejandro Valverde rajthoz állhattak."

Torri elmondta: a gyanúsítottak névsora várhatóan rövidesen tovább bővül. A CONI azt tervezi, hogy minden "gyanús külföldi kerékpárost" kihallgat, és aki nem tudja hitelt érdemlően tisztázni magát, azt nem engedi rajthoz állni Olaszországban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását