2024. április 26. - Ervin

Gyorsabb hazai közigazgatás

A helyi és területi kisebbségi önkormányzatok 2008-tól differenciált költségvetési támogatásban részesülnek, ezért a felmerülő finanszírozási kérdések megválaszolására keddtől február végéig információs ügyfélvonalat működtetnek az érdekképviseletek számá
2008. január 14. hétfő 16:33 - Hírextra
A kisebbségi önkormányzatok feladatarányos támogatásukkal kapcsolatos kérdéseikre keddtől február 29-ig, a 189-es ügyfélszolgálati telefonszám tárcsázását követően, a 9-es menüpont alatt kaphatnak információkat - tájékoztatta a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) nemzeti és etnikai kisebbségi főosztálya hétfőn az MTI-t.

A közlés szerint a helyi tarifával hívható ügyfélvonalat a Kormányzati Ügyfél-tájékoztató Központ működteti.

A kisebbségi önkormányzatoknak a központi költségvetésből nyújtott feladatarányos támogatások feltételrendszeréről és elszámolásának rendjéről múlt év december 23-án született kormányrendelet, amely január elsejével lépett hatályba. Az új szabályozás szerint a kisebbségi önkormányzatokat automatikusan illeti meg az általános működési támogatás. Ugyanakkor a feladatalapú támogatás elnyerése külön igénylés útján történik.

A kormányrendelet értelmében a települési és a területi kisebbségi önkormányzatok 2008-ban két egyenlő részletben kapnak általános működési támogatást, mely a központi költségvetésben rendelkezésre álló támogatás 75 százalékából számított érték. Az általános támogatás első részletét február 15-ig, a második részletet augusztus 15-ig kapják meg a kisebbségi önkormányzatok.
A feladatalapú támogatásra az igényléseket 2008. február 1-ig a Magyar Államkincstár illetékes regionális igazgatóságára kell benyújtani.

A kisebbségi önkormányzatok bővebb tájékoztatást a MeH kisebbség- és nemzetpolitikáért felelős szakállamtitkárság honlapján, http://www.nek.gov.hu címen találhatnak, és ugyanitt letölthető a kormányrendelet és annak mellékletét képező pályázati adatlap is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását