2024. május 3. - Tímea, Irma

Csábított, aztán fizethet

Háromnegyedmillió dollár - 128 millió forint - kártérítést kell fizetnie nejelcsábításért egy férfinak Mississippi államban. A pénzt természetesen a volt férj kapja, akit két éven át csalt a felesége és még "kakukktojással" is "megajándékozta". A csábítót
2008. január 14. hétfő 16:24 - Hírextra
volt férj azonban Mississippi állam egy régi törvényére alapozva pert indított, és kártérítést követelt nejhiányért, nevezetesen az asszony társaságától történt megfosztásért, szeretettől való elesésért, nemi élet megrövidüléséért.

A bíróság első fokon a volt férj javára döntött és 750 ezer dollárt kártérítést ítélt meg. A csábító "idejétmúltnak, középkori eszmeiségűnek" szapulva a nejcsábítási törvényt, fellebbezett Mississippi állam legfelsőbb bíróságához, amely azonban helybenhagyta az első fokú ítéletet. Ezek után az alperes már csak az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságához fordulhatott, amit meg is tett, ám a testület nem volt hajlandó foglalkozni az üggyel, így az ítélet jogerős.

Az Egyesült Államoknak egyébként vagy fél tucat államában van még mindig érvényben hasonló, nejcsábításért kárpótlás követelését jogosnak mondó törvény.

Fotó: Csábítás elmélete c. film
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását