2024. május 6. - Ivett, Frida

Kormánygaranciát akar a Fidesz

Szombathely szocialista-szabaddemokrata városvezetése kérjen, a kormány pedig adjon garanciát a szombathelyi kőszínház építésének további finanszírozására - mondta pénteken sajtótájékoztatóján Lazáry Viktor, a Fidesz szombathelyi önkormányzati frakciójána
2008. január 11. péntek 14:14 - Hírextra
A Fidesz is örvendetesnek tartja, hogy a kormány egymilliárd forint támogatást nyújtott a kőszínház felépítésének előkészítésére, de ez több kérdést is felvet a jövőt illetően, amit tisztázni szükséges. Szerencsés lenne, ha továbbra is konszenzussal sikerülne dönteni a színházépítés ügyében jelentette ki.

"Úgy látjuk, hogy a jelenlegi helyzetben feltétlenül szükséges valamilyen garanciát kapni a kormánytól arra vonatkozóan, hogy az elkövetkezendő években ez a pénzfolyósítás tovább fog folyni" - monda.
Hozzáfűzte: a kapott egymilliárd forint arra elegendő, hogy a tervek elkészüljenek, hogy az önkormányzat, amennyiben nincs birtokában, megvásárolja a színház leendő helyszínét. A színház beruházásának teljes költségét azonban 6-8 milliárd forintra becsülik, a hiányzó összeg azonban egyelőre nem áll rendelkezésre.

Szombathelyen az önkormányzat döntése szerint a Helyőrségi Művelődési Otthon (HEMO) felújításával, átalakításával kívánják megteremteni a feltételeket ahhoz, hogy a tavaly megalapított Weöres Sándor Színház, az intézmény élére kinevezett Jordán Tamás vezetésével megkezdhesse a munkát és 2008 őszén megtarthassa első előadását.

Az MTI kérdésére Lazáry Viktor elmondta: ha nem kezdi meg idén a tényleges munkát a Weöres Sándor Színház, az Országgyűlés által megítélt 100 millió forint támogatást vissza kell fizetni, de ez csak egy része a működési költségeknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását