2024. április 19. - Emma

Közparkot akar az MDF

Zöld közpark létesítését kezdeményezi a "hamvába holt" kormányzati negyed helyén az MDF - közölte Csapody Miklós országgyűlési képviselő csütörtökön.Az MDF felszólítja a kormányt és a főváros vezetését, hogy a zöldterület kialakításáról minél gyorsabban á
2008. január 10. csütörtök 11:08 - Hírextra

Az indoklás szerint a porszennyezésben fuldokló belvárosnak igencsak szüksége lenne a zöldfelületre.

A kiforratlan kormányzati ötletek már eddig is sokba kerültek az országnak, a tiszta levegő és az egészség pedig megfizethetetlen. Bízunk benne, hogy az ország és a város vezetőinek is fontosabb a budapestiek egészsége és a zöldfelületek növelése, mint a rozsdásodni hagynia negyed területét - hangoztatta az ellenzéki párt politikusa.

Csapody Miklós felmérésekre utalva arra hívta fel a figyelmet, hogy a porszennyezett levegő miatt a budapestiek átlagosan három évvel rövidebb ideig élnek, és a fővárosban évente több mint másfélezer ember hal meg a rossz levegő következtében.

Mint írta, mindenki előtt világos, hogy a több mint nyolcmilliárd forintért megvásárolt építési terület még hosszú évekig a ma látható elszomorító állapotban marad.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását