2024. április 20. - Tivadar

Pro Cultura Hungarica díjat kapott Kati Marton

Kati Marton magyar származású amerikai újságíró, író új könyvének magyarországi megjelenése alkalmából Pro Cultura Hungarica díjat vehetett át Budapesten - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.
2008. január 10. csütörtök 11:12 - Hírextra

A Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot című kötet szerdai bemutatóját követő díszvacsorán az elismerést Bogyay Katalin, az OKM nemzetközi szakállamtitkára adta át Hiller István szakminiszter nevében az amerikai írónőnek, aki a 2009-re tervezett amerikai magyar kulturális évad egyik védnöke.

A tárca tájékoztatása szerint a vacsorát megelőző pohárköszöntőn megjelent Gyurcsány Ferenc miniszterelnök; az írónőt Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Lady Valerie Solti, Solti György özvegye, a Magyar Kultúra Követe köszöntötte.

A vendégek között volt Göncz Kinga külügyminiszter; Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége; Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára; Rajk László építész; Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke; Hámori József akadémikus, a Magyar UNESCO Bizottság elnöke; Lator László író, a Széchenyi Művészeti Akadémia elnöke; Kárpáti Éva festőművész; Vásári Tamás zongoraművész és számos neves művész, író, közéleti személyiség - közölte a tárca.

Kati Marton Kilenc magyar, aki világgá ment és megváltoztatta a világot című kötete, amely a Corvina Kiadó gondozásában jelent meg magyarul, kilenc olyan külföldre kivándorolt neves személyiségről szól, akik a maguk területén világhírűek lettek. A kötet Teller Ede fizikus, Kertész Andor (André Kertész) fotóművész, Korda Sándor (Alexander Korda) filmrendező, Neumann János matematikus, Kösztler Artúr (Arthur Koestler) író, Kertész Mihály (Michael Curtiz) filmrendező, Szilárd Leó fizikus, Wigner Jenő fizikus és Friedmann Endre (Robert Capa) fotóművész életéről tartalmaz írást.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását