2024. április 19. - Emma

A BKV segítené a kismamákat

A Fővárosi Közgyűlés decemberi rendeletével jóváhagyta a BKV járatain Budapest területére érvényes kismama bérlet létrehozását. Eszerint a támogatásra jogosultak a tanulókhoz és a nyugdíjasokhoz hasonló bérlethez jutnának.
2008. január 10. csütörtök 10:50 - Hírextra

A Fővárosi Közgyűlés 83/2007. (XII.28.) sz. rendeletben a jogosultság feltételeiről annyi szerepel, hogy a kedvezményes bérlet "a gyermeknevelési támogatásban részesülő szülők számára" adható. Éppen ezért fontos kidolgozni, hogy ki és milyen feltételek teljesülése esetén veheti igénybe a kismama bérletet. A szabályok végleges kialakítása érdekében Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és John Emese SZDSZ frakcióvezető ma délután a Városházára témaindító fórumra hívta a témában érintett civil szervezetek képviselőit és a BKV illetékes szakembereit.

A megbeszélésen Hagyó Miklós elmondta, hogy a főváros vezetése eddig is szívén viselte a gyermekek és gyermekiket nevelő fővárosi családok sorsát. A játszótér felújítási program, az évente megrendezett számos térítésmentes családi kulturális- és sportrendezvény, a fővárosi közmű- és szolgáltató-cégek ügyfélszolgálati irodáiban kialakított gyermeksarkok, a fővárosi intézmények családi kedvezményei jól jelzik ezt. A BKV 2008. január 1-jétől kedvezményesebb, 2 napra szóló családi jegye mellett a Fővárosi Közgyűlés által elfogadott úgynevezett Kismama-jegy bevezetése is fontos segítség lehet a gyermeküket otthon nevelők terheinek csökkentésére. John Emese hozzátette, hogy a kismama bérlet a gyerekbarát város program részeként is fontos, valamint az esélyegyenlőséget is növeli, hiszen elősegítheti a gyermekükkel otthon lévő kismamák mobilizációját.

Az egyeztetések a kismama bérlet végleges technikai részleteinek kidolgozása érdekében a jövő héten folytatódnak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását