2024. április 26. - Ervin

Zölden világító kismalacok születtek

Sötétben világító utódokat hozott a világra Kínában egy disznó, amely zölden fluoreszkál ultraibolya fényben. A kismalacok apja közönséges disznó, anyja pedig az egyik a három közül, amelyek génállományát magzati korban fluoreszkáló medúzából nyert protei
2008. január 9. szerda 14:04 - Hírextra
A génkezelt sertés 11 kismalacot szült, közülük kettő örökölte a különleges tulajdonságot. "A szájuk, a nyelvük és a csülkük ultraibolya fénynél zölden világít" - mondta Liu Csung-hua (Liu Zhonghua) professzor. "A technológia működik, és ez nagy reményekre jogosít fel. Akár olyan transzgenetikus sertést is tenyészthetünk, amelyekből emberbe átültethető szerveket lehet kinyerni."

A kínai genetikusok az anyadisznón a szomatikus sejtmagátültetés elnevezésű eljárást alkalmazták, amely korábban az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Japánban is hasonló sikereket hozott.

A világító kismalacok egyébként a kínai horoszkóp alapján a disznó évének utolsó hónapjában születtek. Februárban kezdődik az új esztendő, a patkány éve.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását