2023. március 31. - Árpád

Szomáliai határsértők

Öt szomáliai és egy iraki határsértőt fogtak el Barabáson, a külföldiek menekültstátusz iránti kérelmet terjesztettek elő - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.
2008. január 9. szerda 10:49 - Hírextra

A magyar-ukrán határ menti településen kedden éjjel igazoltatott külföldiek semmilyen okmánnyal nem rendelkeztek, elmondásuk szerint Ukrajna felől illegálisan érkeztek az országba - mondta Jászai Judit.

Hozzátette: az előállított határsértők - mint állították - "egy biztonságos országba szerettek volna eljutni, mert hazájukban üldöztetésnek, bántalmazásnak voltak kitéve".

A menekültstátuszt kért szomáliai és egy iraki állampolgárt a bicskei befogadó állomásra szállították, ügyükben a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal jár el.

Jászai Judit megemlítette: nem találták meg annak az ugyancsak szomáliai határsértőnek a holttestét, aki vasárnap hajnalban a jeges Tiszán próbált átkelni Tiszakerecsenynél, de elmerült és elsodorta a folyó.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását