2024. április 29. - Péter

Fidesz-KDNP a kormányzati negyedről

A fővárosi Fidesz-KDNP frakciószövetség megnyugvással veszi tudomásul, hogy "józan belátásra tért a kormány", és leállította a régi ötéves tervek hagyományait követő, átgondolatlan megaberuházás, a kormányzati negyed építését - mondta a Fidesz frakcióveze
2008. január 9. szerda 16:05 - Hírextra
Ughy Attila "arcpirítónak" nevezte Veres János azon keddi kijelentését, mely szerint "vaskosan megtérülő befektetés volt" az, hogy egy olyan telek jött létre, amelynek értéke a befektetés többszöröse.

A politikus úgy vélte, hogy a pénzügyminiszter "elképesztő" módon lebecsüli a magyar választópolgárok józan ítélőképességét. Hozzátette, hogy egy telekre nem kell 600 millió forintot rákölteni ahhoz, hogy kiderüljön, hány négyzetméter irodát vagy lakást lehet oda építeni. Egy telek értékét ugyanis alapvetően az határozza meg, hogy oda mit lehet építeni. Ehhez elég lett volna a fővárosi és a kerületi önkormányzat szakirodáiban tájékozódni - fűzte hozzá.

A Fővárosi Közgyűlés városfejlesztési bizottságának elnökeként is tevékenykedő képviselő szerint ha a kormányzati negyed helyszínét kellő gondossággal választották volna ki, most nem lett volna szükség a leállítással egyenértékű felfüggesztésre. Rámutatott, hogy az elmúlt hónapokban semmi olyan új információ nem került felszínre, mint amit már a projekt indításakor ne lehetett volna látni.

Ughy Attila hangsúlyozta, hogy ezzel a fiaskóval a nemzetközi szakemberek előtt hosszú évekre lejáratódott Magyarország, "ahol a kormányzati ígéreteknek és vállalásoknak semmilyen súlya nincs".  Annyiban örvendetesnek tartja a politikus a kialakult helyzetet, hogy így nem "kótyavetyélik majd el" áron alul, 30-40 százalékos áreséssel az értékes belvárosi kormányzati épületeket.
Az viszont "megrökönyítő" - fűzte hozzá -, hogy a leállítás indokai között szerepelt az is, hogy csak 2009 végén kezdődhetett volna a minisztériumok átköltözése. Leszögezte, mindez azt jelzi, hogy választási kampánytémává akarták silányítani ezt a projektet. Pozitívumként említette, hogy a kormányzati negyed "befuccsolása" kedvez a Budapest Szíve programnak. Így ugyanis a belváros északi részén tervezett fejlesztéseknek lesz értelme, különben "milliárdokat dobtak volna ki az ablakon".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását