2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Sarkozy a házasság lehetőségéről

Nicolas Sarkozy francia államfő kedden kijelentette, hogy komolyak a szándékai barátnőjével, Carla Bruni olasz énekesnővel és egykori modellel, így jelezve, hogy házasságra gondol, de cáfolta a Journal du Dimanche-ot, amely tudni vélte, hogy február 9-én
2008. január 8. kedd 20:43 - Hírextra

Önök megértették, a dolog komoly, de nem az újság fogja kitűzni a dátumot" - mondta Franciaország elnöke, és hozzátette: "Nagyon valószínű, hogy önök csak akkor fognak értesülni róla, mikor már megtörtént!"

Az 52 éves Nicolas Sarkozy, aki októberben vált el második feleségétől, Céciliától, december közepe óta tette publikussá Carla Brunival való kapcsolatát. A pár együtt vakációzott Egyiptomban és Jordániában és ez nagy médianyilvánosságot kapott.

"Carlával elhatároztuk, hogy nem fogunk hazudni. Semmit sem akartunk intézményesíteni, de nem akartunk rejtőzni sem" - jelentette ki, mintegy válaszolva azokra a sajtókommentárokra, amelyek szerint azért teszi nyilvánossá magánéletét, hogy elterelje a figyelmet egyes politikai, főleg gazdaságpolitikai problémákról.

Az elnök kedden azt is hangoztatta, hogy eljárása "szakítást jelent" bizonyos előző elnökök "sajnálatos képmutatásával", amivel főleg Francois Mitterrand elnökségére (1981-1995) utalt. Mitterrand hosszú időn át eltitkolta házasságon kívül született Mazarine nevű lányának létezését.

Amikor egy újságíró Carla Brunival várható házasságának időpontjáról kérdezte, Sarkozy így válaszolt: "Ilyen kérdést Ön sohasem mert volna feltenni valamelyik elődömnek, noha tudomása volt kapcsolatairól".

A valószínű újabb házasság jelzésére kevesebb mint három hónappal Nicolas Sarkozy és Cécilia válása után került sor, ami 11 évi, viharos házasságnak vetett véget.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását