2024. május 4. - Mónika, Flórián

Elpusztultak a bocsok

Elpusztultak a nürnbergi állatkert Vilma nevű jegesmedvéjének bocsai. A két kicsit a gondozók hétfőn már nem találták - jelentette be az állatkert illetékese. A gondozók valószínűnek tartják, hogy anyjuk megette őket. bébikkel valószínűleg valamilyen bete
2008. január 7. hétfő 18:38 - Hírextra

A vadállatokról köztudott, hogy megeszik utódaikat, ha a fiatal állatnak valamilyen baja van, vagy valami akadályozza az egészséges növekedésüket - tette hozzá az igazgató.

Elmondta ugyanakkor, hogy Vera nevű jegesmedvéjük bocsai életben vannak.

Vera és Vilma hetekkel ezelőtt hozta a kicsinyeket a világra. A gondozók nem kívántak beavatkozni a bocsok nevelésébe, így aztán azt sem tudják pontosan, hány kicsiny állat született valójában. Általában a jegesmedvék két utódot hoznak a világra egyszerre.

Az állatkert gondozói korábbi nyilatkozataikban hangsúlyozták, hogy kénytelenek lesznek hagyni elpusztulni a bocsokat, ha anyjuk elutasítja őket. El akarják ugyanis kerülni az úgynevezett Knut-mániát: a berlini állatkertben múlt évben született és anyja által elutasított jegesmedvebocs gondozója által történt felnevelését kísérő hatalmas médiaőrületet. Ezért döntöttek úgy, hogy ahelyett, hogy segítenének a bocsok felnevelésében, a természetre bízzák sorsuk alakulását. - "Ha nem hagyjuk meg az anyának, hogy gyakorolja a törődést, soha nem fogja megtanulni, miként kell felnevelni kölykeit" - magyarázta Helmut Maegdefrau, az állatkert igazgatóhelyettese.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását