2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Albínó alligátorok tűntek el

A brazil rendőrség hét ritka, albínó alligátor eltűnése ügyében nyomoz. Az állatokat a nyugati Mato Grosso állam egyetemi állatkertjéből vitték el. Az egyik elmélet szerint az alligátorokat ellopták, hogy külföldön eladják őket. A szakemberek elmondták,
2008. január 7. hétfő 10:18 - Hírextra
A szakemberek elmondták, az albínó alligátorok eszmei értéke egyenként 10 ezer dollár, nincsenek bőrpigmentjeik, szemük pedig egyedi rózsaszín. A legtöbb, a vadonban születő albínó alligátor nem marad életben, mivel bőrszínűk sérülékennyé teszi őket a támadásra.

A hét állat a Mato Grosso-i Szövetségi Egyetem állatkertjéből tűnt el. Legutóbb szilveszterkor látták őket, amikor enni adtak nekik. A rendőrség szerint betörésnek nincs nyoma az állatkertben, mely több mint 800 állatnak ad otthont 11 hektárnyi területén. Az alligátorok a szakemberek szerint fiatalok, átlagos életkoruk körülbelül két év. Mindössze egyetlen alligátor maradt a parkban.

A rendőrség szerint az alligátorok ritkasága megnehezíti a nyomozást, mivel az ilyen ritka fajokra szakosodott illegális kereskedelemben résztvevő emberek igen titkolózóak. A valószínű tolvajlás egy nagyobb problémára is ráirányítja a figyelmet. Az állatjogi aktivisták szerint, Brazíliára vezethető vissza a világ illegális állatkereskedelmének 10 százaléka - főleg papagájok és egyéb madarak, melyeket gyakran Európában és Amerikában értékesítenek.
Forrás: hirado.hu/BBC
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását