2024. május 2. - Zsigmond

Mínusz 55 fokban, fűtés nélkül

A jakutföldi Artik településen immár második hete van fűtés nélkül 128 ember, miközben az utcán mínusz 55 Celsius-fok a hőmérséklet - közölték a helyszínen az Interfax hírügynökséggel. Több száz embert, köztük sok gyereket rokonoknál, barátoknál, illetve
2008. január 5. szombat 14:56 - Hírextra
A kisvárosban december 26-án keletkeztek problémák a fűtési hálózatban. Több száz embert, köztük sok gyereket rokonoknál, barátoknál, illetve fűthető garázsokban helyeztek el. Mostanra a kazánházak már működnek, s legtöbben visszatérhettek lakásukba, de 11 házban még mindig nincs fűtés. A hibák kijavításán több mint 60 ember dolgozik.

Novoszibirszkben mínusz 23 Celsius-fokos kinti hőmérséklet mellett 43 ötemeletes lakóház maradt fűtés nélkül a hőhálózat pénteki meghibásodása nyomán. A lakásokban különféle elektromos melegítőkkel 12-16 fokos hőmérsékletet lehet teremteni, de megkezdték több óvoda és iskola előkészítését az esetleges evakuálásra. Az önkormányzati képviselők bejárják a lakásokat, az idős lakóknak kórházban biztosítanak helyet, s megszervezték, hogy a fűtés és meleg víz nélkül maradt otthonokba meleg ételt és forró teát vigyenek.

Krasznojarszkban ugyancsak pénteken a hővezetékben keletkezett két törés miatt 140 ház maradt fűtés nélkül, de a hibákat szombatra kijavították.

A szovjet időkben már a múlt század közepétől az egészen kis városokban is összkomfortos, központi fűtéssel és melegvíz-ellátással bíró, általában kicsi lakásokat építettek többnyire ötemeletes panelházakban. Ezeket a Sztálin után hatalomra jutott Nyikita Szergejevics Hruscsov után - akinek idején ennek az építkezési módnak köszönhetően milliók jutottak lakáshoz - ma is hruscsovkának nevezik. Az elavult épületekben és a velük egy időben épült vezetékekben igen gyakoriak a meghibásodások. Moszkvában a közeli jövőben tervezik a csúf és többnyire rossz állapotú hruscsovkák felszámolását.
Forrás: hirado.hu/MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását