2024. április 18. - Andrea, Ilma

Számítástechnika, nem csak fiataloknak

A Tisztelet Társasága kimondottan időseknek indított számítástechnikai tanfolyamot, amelyen végzett az első csoport. A 87 szépkorú csütörtökön vette át díszoklevelét Rogán Antaltól, Belváros-Lipótváros polgármesterétől és Schmuck Andortól, a Tisztelet Tár
2008. január 3. csütörtök 14:59 - Hírextra

"Végre megtudtam, melyik gomb mit jelent. Az unokáim mutatták már, de olyan gyorsan, hogy nem tudtam követni, itt viszont mindent elmondtak részletesen" - mesélte az egyik résztvevő a tanfolyam helyszínén, a tavaly átadott első Szépkorú Netszobában (V. kerület, Sas utca 1.).

Az idősek az oklevél átadása előtt osztották meg egymással élményeiket, amelyeket háromszor két óra alatt szereztek. Volt, aki korábban egyáltalán nem használt számítógépet és most tanulta meg hol kell bekapcsolni a gépet, miként lehet levelet írni, azt megszerkeszteni és hogyan működik az elektronikus levél. "Én eleinte idegenkedtem tőle, de most már van e-mail címem, ahová a lányom is írt és gratulált nekem, hogy elvégeztem a tanfolyamot" - mondta az MTI-nek Érdi Lajosné, a tanfolyam egyik résztvevője.

Az ingyenes képzés nagyon népszerű az idősek körében, mintegy százan jelentkeztek és 87-en végezték el az alapfokú számítástechnikai és internetes ismereteket - mondta Schmuck Andor.
A Tisztelet Társaság ügyvivője Rogán Antallal közösen adta át a zöldkötéses díszoklevelet minden résztvevőnek. A polgármester megjegyezte: ez az alkalom a bizonyítéka annak, hogy a tavaly kötött együttműködési megállapodás nem pusztán egymásnak tett gesztus volt, és örömét fejezte ki, hogy a tanfolyamra sok belvárosi jelentkezett.

Az alapfokú képzés január 14-én folytatódik, de Barabás Tiborné, a Nyugdíjasok Budapesti Szervezetének vezetője az MTI-nek elárulta, hogy többen jelezték, szeretnék folytatni a tanulást, még részletesebben megismerkednének a számítástechnikával. Ezért a tervek között szerepel "haladó" tanfolyam elindítása is.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását