2024. március 29. - Auguszta

A Munkáspárt 2006 továbbra is ügyészségi fellépést sürget

A Magyarországi Munkáspárt 2006 továbbra is ügyészségi fellépést sürget a be nem jegyzett Nemzeti Őrsereg és tagjai ellen és várja a törvényességi vizsgálatot a szerveződés érpataki kisebbségellenes demonstrációjával kapcsolatban - közölte a párt alelnöke
2008. január 3. csütörtök 11:39 - Hírextra

A Munkáspárt 2006 még december végén kért vizsgálatot a szabolcsi főügyészségtől a megyei illetőségűnek tartott Nemzeti Őrsereg ellen, illetve a szerveződés és a Magyar Gárda Érpatakon tartott közös cigányellenes demonstrációjával kapcsolatban - mondta Kiss Bálint.

Hozzátette: a térségi főügyészségtől azt a választ kapták, hogy a Nemzeti Őrsereg ellen érdemben eljárást kezdeményezni nem tudnak, mivel ilyen nevű szervezet a bíróságon nincs bejegyezve.
A pártvezető megemlítette, hogy az érpataki demonstrációval kapcsolatban információi szerint később várható ügyészségi állásfoglalás.

Szilágyi László, a szabolcsi főügyészség sajtószóvivője az MTI munkatársának megerősítette: Nemzeti Őrsereg néven továbbra sincs szervezet bejegyezve a megyében.

A szóvivő tájékoztatása szerint a Munkáspárt 2006 alelnökének december végi feljelentése alapján a területileg illetékes Nyíregyházi Városi Ügyészség vizsgálja meg, hogy az Érpatakon történtekkel kapcsolatban felmerül-e a kisebbség elleni izgatás, vagy uszítás gyanúja.

Az eljáró ügyészség dönt majd arról, hogy elrendeli-e a nyomozást, vagy feljelentés-kiegészítést is kérhet az ügyben - mondta Szilágyi László.

A Magyar Gárda és a Nemzeti Őrsereg közösen vonult fel december 15-én egy Árpád-terem, illetve a fejedelem domborművének avatása alkalmából fel Érpatakon, a község polgármestere árpádsávos karszalagot viselve kísérte a felvonulást; a helyi cigány kisebbségi önkormányzat ellentüntetést szervezett.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását