2024. május 17. - Paszkál

Február 1-jéig kérhetnek támogatást

A kisebbségi önkormányzatok február 1-jéig, péntekig nyújthatják be támogatási igényüket a feladataik teljesítésével arányos támogatásra; az év elejétől a kormány az elvégzett feladatok alapján, differenciáltan támogatja az önkormányzatokat - tájékozatta
2008. január 28. hétfő 08:17 - Hírextra

A települési és a területi kisebbségi önkormányzatok általános működési támogatást az eddigiekhez hasonló módon kapnak. A feladatarányos támogatási igényléseket a kisebbségi önkormányzatoknak péntekig kell benyújtani a Magyar Államkincstár illetékes regionális igazgatóságaihoz - olvasható a közleményben.

A közlés szerint a támogatás átutalását április 15-e után kezdik meg.

Mint emlékeztettek, a kormány 2007 végén rendeletben szabályozta a kisebbségi önkormányzatok differenciált költségvetési támogatásával kapcsolatos kérdéseket. A január elsejétől hatályos kormányrendelet értelmében az egyes kisebbségi önkormányzatok az általános működési támogatás mellett a feladataik teljesítésével arányosan kaphatnak támogatást.

Az az önkormányzat részesülhet többlettámogatásban, amelyik kisebbségi közösségi érdekvédelemi, oktatási, kulturális, illetve esélyegyenlőségi feladatokat vállal és teljesít. A vállalt feladatokat a Magyar Államkincstárhoz eljuttatott igénylőlapon kell feltüntetni és az illetékes települési jegyző ellenjegyezésével ellátni.

A közlemény szerint tavaly összesen 1 milliárd 337 millió forint jutott a kisebbségi önkormányzatok támogatására, ebből egységesen, az ellátott többletfeladatoktól függetlenül részesültek támogatásban az önkormányzatok.

A kisebbségi önkormányzatokra fordítható keret 2008-ban nőtt, az összesen 1 milliárd 558 millió forintból idén differenciált támogatás jár a testületeknek.

A minden kisebbségi önkormányzatnak járó alaptámogatásra több mint 1,1 milliárd forint jut, a keret fennmaradó részéhez, közel 400 millió forinthoz viszont pályázati úton juthatnak a kisebbségi testületek. Az igénylőlapokon feltüntetett feladatok pontozása alapján és a feladatok teljesítésének arányában derül ki, hogy mekkora többlettámogatás jár az egyes kisebbségi önkormányzatoknak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását