2024. május 8. - Mihály

Ne utazzanak Kenyába!

A Kenyába indulni szándékozókat arra figyelmezteti a magyar Külügyminisztérium, hogy alaposan fontolják meg az utazást, mert az afrikai országban fegyveres zavargások miatt teljesen kiszámíthatatlanná vált a helyzet.
2007. december 31. hétfő 21:40 - Hírextra

Kenyában a reggeli hírek ellenére folytatódnak a december 27-ei választások után kitört fegyveres zavargások - közölte Szelestey Lajos, a Külügyminisztérium szóvivője az MTI-vel hétfőn.

Száz körülire emelkedett a választások után kirobbant erőszak halálos áldozatainak száma. Az ellenzék hátországának számító nyugati országrésztől a fővárosi szegénynegyedeken át a keleti, a turisták körében népszerű indiai-óceáni partvidékig számos helyen zajlottak hétfőn összecsapások ellenzékiek ezrei és a rendfenntartó erők között. A kenyai választási bizottság vasárnap jelentette be, hogy a december 27-i elnökválasztás győztese Mwai Kibaki hivatalban lévő elnök, aki szoros versenyben győzte le az ellenzék jelöltjét, Raila Odingát. A szórványos összetűzések és zavargások vasárnap, a hivatalos eredmény kihirdetése után öltöttek nagyobb méretet.

Magyar állampolgárok "csak saját felelősségükre induljanak el. Lehetséges, hogy a biztonsági helyzet az elkövetkező napokban jelentősen romlik, s teljesen kiszámíthatatlanná válik" - áll a szóvivő közleményében.

Magyar állampolgárok vészhelyzetben a 00 254 733 762 943 telefonszámon napi 24 órán át hívhatják Magyar Köztársaság nairobi nagykövetségének konzuli ügyeltét, illetve a Külügyminisztérium ügyeletét a 458 10 00 számon.

 

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását