2024. május 9. - Gergely

500 mentő készenlétben

Félezer mentőautó és 1.200 dolgozó lesz szolgálatban országszerte szilveszterkor, csak a fővárosban 3-400 riasztásra számítanak - mondta a mentők szóvivője az MTI-nek hétfőn. Szilveszter éjszakáján az este 11.00 és hajnali 4 óra közötti időszak a legzsúfo
2007. december 31. hétfő 20:32 - Hírextra

A fővárosban egy átlagos napon 100 riasztást kapnak a mentők, szilveszterkor 300-400 is lehet - mondta Győrfi Pál.

Ezen az éjszakán rengeteg hívás érkezik a 104-re, elsősorban részegek, részeg sérültek miatt, de balesetek is előfordulnak, és infarktusra is volt már példa - tette hozzá az Országos Mentőszolgáltat szóvivője.

Az utcán heverő részegekkel kapcsolatban a szakember azt hangsúlyozta: fontos, hogy aki megtalálja, ne csak mentőt hívjon, de a földön fekvőt takarja be, vagy ültesse fel, nehogy kihűljön, illetve helyezze egy stabil oldalfekvési pozícióba, nehogy a saját hányadékától megfulladjon.
A mentők szóvivője emlékeztetett arra is, petárdázni tilos, csupán látványkeltő pirotechnikai eszközöket szabad használni.

A szilveszteri petárdázás első sérültje egy 17 éves soproni fiú, aki elvesztette a bal kézfejét, mikor felrobbant az a lőporral megtömött vascső, aminek a végét kalapáccsal ütötte.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását